вівторок, 16 травня 2017 02:59

Вчені планують розробити аналог "матриці"

Вчені планують розробити аналог "матриці"
Вчені планують створити "матрицю". Фото: YouTube

Британська компанія Improbable, яка спеціалізується на розробці програмного забезпечення для симуляції віртуальних світів, отримала від японської корпорації SoftBank грант в розмірі 502 млн доларів на створення "найточнішої тривимірної моделі реального світу".

Improbable була заснована в 2012 році випускниками Кембриджського університету Германом Нарула і Робом Вайтхед. Зараз технології Improbable вже використовуються в відеоіграх, а ось "Матриця від англійців" буде використовуватися урядовими та промисловими організаціями для проведення різних експериментів і розробок в сфері віртуальної реальності, - повідомляє INVADERS.

Розроблюваний продукт має назву SpatialOS. Ця система є вкрай гнучкою і масштабованою, її можна запускати як на базі окремого сервера, так і в рамках величезних кластерних обчислювальних систем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З поверхні Сонця зникли всі плями

"Зараз ми вже працюємо над деякими проектами спільно з телекомунікаційними компаніями, урядовими та промисловими організаціями. В рамках цих проектів створюються докладні моделі віртуальних світів, в яких використовуються реальні дані. Все віртуальне оточення максимально наближене до реального світу. Нова модель дозволить виробляти більш складне і комплексне моделювання аспектів існування людської цивілізації: транспортної інфраструктури, телекомунікаційних мереж і багато чого іншого", - повідомляють в організації.

"Матриця" (англ. The Matrix) — американсько-австралійський науково-фантастичний фільм, який зняли в 1999 році сестри Вачовські (тоді ще брати Вачовські).

Фільм зображує майбутнє, у якому люди насильно під'єднані повсталими машинами до Матриці — інтерактивної комп'ютерної програми, що симулює дійсність. В такий спосіб машини одержують із людей енергію, що потрібна їм для продовження існування. Хакерові Нео належить дізнатися яким є справжній світ і стати визволителем людства.

Фільм "Матриця" поєднав в собі революційні способи фільмування та глибоку філософію, завдяки чому здобув культовий статус і спричинив значний суспільний резонанс.

Зараз ви читаєте новину «Вчені планують розробити аналог "матриці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути