субота, 13 травня 2017 03:46

З поверхні Сонця зникли всі плями

З поверхні Сонця зникли всі плями
З Сонця зникли всі плями. Фото: Земля

Вчені NASA повідомили, що з поверхні Сонця зникли всі плями. Жодної плямочки не вдається виявити вже третій день поспіль. Це викликає у фахівців серйозне занепокоєння.

Якщо ситуація не зміниться найближчим часом, жителям Землі слід готуватися до суворих холодів. Зникнення на Сонці плям загрожує людству настанням льодовикового періоду, - повідомляє GoGetNews.

Згідно зі спостереженнями вчених, дивовижна чистота на Сонці була зафіксована в 2017 році, сонячний диск залишався без плям протягом 32 днів. Рівно стільки ж Сонце залишалося без плям і в минулому році. Такі явища загрожують тим, що знижується потужність ультрафіолетового випромінювання, а значить, розряджаються верхні шари атмосфери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA оприлюднило запис "позаземної музики" з космосу

Вчені стверджують, що зміни в зовнішності Сонця можуть свідчити про значне зниження активності, що в підсумку призведе до глобального зниження температури на планеті Земля. Подібні явища відбувалися в період з 1310 по 1370 і з 1645 по 1725 роки, тоді ж були зафіксовані і періоди глобального похолодання.

Зараз ви читаєте новину «З поверхні Сонця зникли всі плями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути