пʼятниця, 23 вересня 2011 13:14

У Таїланді буддійські монахи "розбирались" за територію

У Таїланді буддійські монахи "розбирались" за територію

Буддійський монах з храму в провінції Самуту Сакхон недалеко від Бангкока подав заяву в управління по боротьбі зі злочинністю королівської поліції Таїланду, звинувативши двох інших ченців свого монастиря в спробі залякати його за допомогою вогнепальної зброї під час конфлікту за територію, на якій ченці збирають подаяння, повідомляє в п'ятницю газета Bangkok Post.

Конфлікт між ченцями, які обходять сусідні райони, на яких частково збігаються території - справа в буддизмі "небачена", пише газета.

Монах Пхра Чірават Паса звинувачує 70-річного Пхра Уан і 26-річного Пхра Чо - ченців монастиря Бан Кхун Тиан Нок, - в якому він прожив останні кілька років, в тому, що вони зупинили його під час збору пожертвувань і, погрожуючи пістолетом, почали вимагати припинити збір милостині на "їх території" - двох вулицях, на яких перетинаються маршрути трьох ченців.

Звинувачення, висловлені Паса проти двох колег, ще потрібно довести, пише газета. Обидва обвинувачених у спробі "наїзду" на ченця заявляють, що нічого подібного не було, і що один з них, 70-річний Пхра Уан, узагалі не залишав монастиря вже п'ять років у зв'язку з похилим віком і поганим станом здоров'я.

Жителі району, де ймовірно відбувся інцидент "хуліганства", після якої Пхра Чірават Паса змушений був переїхати в інший храм, обурені поведінкою ченців.

Зараз ви читаєте новину «У Таїланді буддійські монахи "розбирались" за територію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути