середа, 27 липня 2011 15:50

На Януковича подали до суду за невиконані обіцянки

На Януковича подали до суду за невиконані обіцянки

У Вищий адмінсуд України надійшов позов проти Віктора Януковича в зв'язку з бездіяльністю президента при виконанні своїх передвиборних обіцянок.

Як пише "Дело", суду просять з'ясувати, чи законний той факт, що досі в Україні не введені податкові канікули для малого бізнесу терміном на 5 років.

Ця ініціатива була озвучена в передвиборчій програмі глави держави ще в 2009-2010 р. Крім того, позивач вимагає знизити ПДВ до 17% з 1 січня 2011 року, податок на прибуток - до 19% з 1 січня 2011 року.

Крім того, нинішній глава держави обіцяв перехід на контрактну армію з 1 січня 2011 року, - про це також зазначено в позові.

Позивач вимагає зобов'язати президента протягом місяця з дня набуття законної сили рішення суду невідкладно внести у Верховну Раду законопроекти про введення податкових канікул і зниження ПДВ, а також про перехід військовослужбовців на контрактну основу.

За даними ЗМІ, автором позову проти президента є правозахисник із Херсона, помічник-консультант народного депутата Юрія Одарченка - Дмитро Ільченко.

Суд відкрив провадження у справі.

Зараз ви читаєте новину «На Януковича подали до суду за невиконані обіцянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути