середа, 11 грудня 2019 10:16

У пристрасному танці з'єднали африканські та іспанські культури

Щорічно 11 грудня відзначають міжнародний День танго. За легендою, дата свята присвячена до дня народження Карлоса Гарделя – аргентинського кіноактора, співака і музиканта. Його називають "королем танго". А за іншими – день був присвячений Хуліо Де Каро – іншому музиканту.

Вперше День танго відзначили у 1978 році в Аргентині

Це жанр музики і танець, притаманний регіону Ла-Плата, і найбільш поширений у містах Буенос-Айрес (Аргентина) та Монтевідео (Уругвай).

Слово "танго" з`явилося значно раніше, ніж сам танець. Спочатку це слово використовувалося на одному з Канарських островів для позначення "зборів негрів для танців, для гри на барабанах".

За словами поета Едуардо Джорландіні, у танці поєднуються афроамериканські корені, культура ґаучо, іспанські, італійські, африканські мотиви та етнічно строката суміш впливів, привнесених мігрантами з країн Європи.

  Аргентинське танго. Фото: Trip-Point
Аргентинське танго. Фото: Trip-Point

Дослідники визначають шість основних стилів музики, які вплинули на танго: кубинська абанера, кандомбе, андалузьке танго, мілонга, європейські мазурка й полька.

З боку музики, танго притаманна двох- (мотив і приспів) або трьохкомпонентна (дві частини, до яких додається тріо) структура. Його виконання може здійснюватися з використанням великої розмаїтості інструментів, з класичним переважанням секстету із двох бандонеонів, двох скрипок, піаніно і контрабаса. Бандонеон тут відіграє центральну, однак не виняткову, роль.

30 вересня 2009 року на прохання міст Буенос-Айреса й Монтевідео ЮНЕСКО визнало танго нематеріальною культурною спадщиною людства.

Gazeta.ua пропонує добірку найвідоміших кадрів з танго, які зафільмовані у кіно.

Фільм "Запах жінки"

2. Легка поведінка

3. Потанцюймо?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський танцюрист вдарив партнерку кулаком в обличчя на Чемпіонаті світу з танго

Вчені розповіли, що більше задоволення та яскравих відчуттів під час сексу можна отримати зайнявшись правильними видами спорту. Один з них - танці.

Сальса, бачата, аргентинське танго, свінг, Кізомба, танець на пілоні або ж гаряче латино. Ці види танців здатні зміцнити тіло, дозволять відчувати себе більш впевненим і привабливим.

Зараз ви читаєте новину «У пристрасному танці з'єднали африканські та іспанські культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути