субота, 21 липня 2012 23:35

У США сьогодні відзначають День шкідливої ??їжі
13

Режисер фільму Гамер Олег Сенцов
Фото: Олена Павлова

Незвичайний свято День шкідливої ??їжі, або, буквально, День харчових відходів (Junk Food day), відзначають в суботу в США любителі чіпсів, смаженої картоплі, солодощів та продукції мереж швидкого харчування.

Навіть найпопулярніший національне блюдо хот-дог, або сосиска в хлібі, відноситься до розряду "сміттєвих продуктів", пишуть РИА Новости.

Агентство зазначає, що понад 60% американців страждають надлишковою вагою, і якщо "ожиріння нації" триватиме в теперішній динаміці, то до 2015 року 75% громадян опиняться в категорії важковаговиків, передбачають учені.

"Для деяких кожен день - день шкідливої ??їжі Для інших це можливість без почуття провини дорватися до продуктів, від яких ми зазвичай утримуємося Бо все шкідливе - Смачне", - пояснюють прихильники святкування цього дня.

З ними згодні не всі, нагадуючи, що такі святкування собі на шкоду.

Термін "шкідлива їжа" вперше ввів в обіг 40 років тому вчений мікробіолог Майкл Джекобсон, позначивши так продукти, що містять багато калорій і шкідливі для здоров'я речовини при мінімумі харчової цінності, тобто вітамінів і мінералів.

У 2008 році вчені медичного дослідницького центру в Каліфорнії Scripps Research Institute довели, що "шкідливі продукти", впливають на функції мозку так само, як наркотики, виробляючи харчову залежність.

Зараз ви читаєте новину «У США сьогодні відзначають День шкідливої ??їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути