Ексклюзиви
четвер, 15 грудня 2011 11:38

У США птахи-поганки розбилися об асфальт, переплутавши парковки з озерами

Автор: Фото: Тhespectrum.com
 

Тисячі перелітних птахів з сімейства поганкових розбилися в американському штаті Юта, переплутавши заасфальтовані міські площі з водоймами, пише в середу місцева газета St. George Daily Spectrum.

За словами Терези Гріффін, співробітника Департаменту дикої природи, поганки почали гинути на півдні штату в ніч на вівторок.

"Вони (поганки) були скрізь. Вони падали без перерви. Усі наші працівники все ще їздять навколо та збирають їх. Багато місцевих жителів приходять до нашого офісу і у великих кількостях витрушують перед ним птахів, що вижили", - прокоментувала вона ситуацію.

Представники департаменту пояснили, що поганки з сімейства водоплавних птахів, найімовірніше, мігрували до Мексики і помилково переплутали автомобільні парковки в населених пунктах Юти за ставки або інші водойми.

"Низькі штормові хмари над міськими вогнями виглядали як зручне рівне дзеркало води. Тому птиці приземлялися, щоб відпочити, а в результаті розбивалися об асфальт", - сказала Гріффін.

Повідомленя про матеріальний збиток або постраждалих в результаті "нальоту" поганок поки не надходили. Співробітники природоохоронного відомства і волонтери в середу продовжили операцію з пошуку та порятунку птахів. Тих, що вижили, випускають в незамерзаючі озера в тому ж штаті.

Сімейство поганкових включає 22 види, з яких три вимерли. Російська назва "поганка" походить від огидного смаку їхнього м'яса, яке має неприємний запах риби.

Зараз ви читаєте новину «У США птахи-поганки розбилися об асфальт, переплутавши парковки з озерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути