понеділок, 18 липня 2011 12:45

Хижий птах намагався вкрасти домашнього кота

Хижий птах намагався вкрасти домашнього кота

У Нью-Йорку канюк намагався викрасти товстого домашнього кота на прізвисько Едді. Проте кіт виявився занадто важким для птаха і хижак впустив свою здобич під час польоту.

За словами господині білого семикілограмовим Едді, коли канюк схопив її кота, він лежав на лавці на веранді, що примикає до її будинку. Вона почула, як кричить хижий птах, а коли вибігла на вулицю, то Едді вже не було на лавці. На місці, де він лежав, власниця кота виявила лише жмут шерсті та пір'я.

Жінка відправилася на пошуки Едді і, за її зізнанням, була впевнена, що її домашній улюбленець загинув. Вона обійшла околиці і розклеїла оголошення з фотографією свого кота, але не сподівалася відшукати його живим. Однак незабаром жінці подзвонив її сусід, у чий сад впав Едді, який вислизнув з пазурів канюка. Чоловік впізнав кота по фотографії і зв'язався з його власницею.

Незабаром господиня Едді забрала його і віднесла до ветеринара. Лікар, що оглянув тварину, не знайшов у нього серйозних травм. У результаті невдалої спроби викрадення канюком Едді отримав лише кілька подряпин і порізів.

Фахівці стверджують, що випадки полювання хижих птахів на домашніх котів вельми рідкісні. Імовірно, канюк прийняв Едді за великого білого кролика, адже ці тварини входять до раціону хижих птахів. Крім кроликів канюки їдять щурів, білок і бурундуків.

У 2003 році в Нью-Йорку хижий птах напала на чихуахуа.

Зараз ви читаєте новину «Хижий птах намагався вкрасти домашнього кота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути