Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2013 00:38

У США порноактори оскаржили закон про обов'язкове використання презервативів

У США порноактори оскаржили закон про обов'язкове використання презервативів

Один з найвідоміших американських продюсерів порнофільмів Стівен Хірш звернувся до суду з проханням скасувати постанову, що зобов'язує акторів "фільмів для дорослих" використовувати презервативи під час зйомок.

Ухваленню відповідного документа сприяли активісти найбільшої міжнародної організації з боротьби зі СНІДом.

Як повідомляє Los Angeles Times, позивачі обгрунтували свою позицію тим, що постанова порушує Першу поправку до конституції США, що гарантує свободу слова, і тому є неконституційним. Крім того, в позові йдеться, що відповідно до американськими законами тільки штат, але ніяк не округ має право приймати стандарти, що стосуються охорони здоров'я і безпеки на робочому місці.

Протилежної думки дотримуються прихильники документа - вони вважають, що обов'язкове використання презервативів порноакторів служить для підтримання їх здоров'я і спрямоване на забезпечення питань безпеки. За словами борців зі СНІДом, такі заходи допоможуть захистити акторів від зараження ВІЛ та іншими захворюваннями, що передаються статевим шляхом.

"Це не питання свободи слова. Це питання безпеки робочого простору. Якщо вони хочуть за допомогою цифрових технологій видалити презерватив з фільму - будь ласка!", - Цитує видання Майкла Вайнштейна, президента організації по боротьбі зі СНІДом AIDS Healthcare Foundation.

За словами продюсера, такі спецефекти обходяться дуже дорого. Саме тому в разі вступу обмеження в силу він змушений буде перенести свою студію Vivid Entertainment в інше місце. Раніше представники інших компаній порноіндустрії, що базуються в Лос-Анджелесі, також оголосили про готовність до переїзду.

Адвокат, який буде представляти в суді інтереси Vivid Entertainment, пояснив, що закон порушує право режисерів знімати фільм так, як вони задумали. "Давайте припустимо, що ми знімаємо" фільм для дорослих ", і місцем дії є часи головорізів. І тут раптово Капітан Джек надягає презерватив. Очевидно, що це зруйнувало б відео, тому що було б фальшю. Очевидно, що глядачі знали б - цього не повинно було статися ", - пояснив юрист.

Члени організації AIDS Healthcare Foundation намагалися змусити порноакторів використовувати презервативи в процесі зйомок фільмів з 2009 року. Спочатку їх вимогу відхилив суд Лос-Анджелеса. Кілька років по тому активісти організації провели референдум, на якому зібрали 71 000 підписів на підтримку своєї ініціативи. І, нарешті, в січні 2012 року міська рада Лос-Анджелеса більшістю голосів прийняв цю постанову.

Зараз ви читаєте новину «У США порноактори оскаржили закон про обов'язкове використання презервативів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути