вівторок, 03 серпня 2021 08:21

У світі народиться на 5 млн дівчаток менше. Наслідки лякають

У світі народиться на 5 млн дівчаток менше. Наслідки лякають
Прогнозоване скорочення числа народжених дівчаток призведе до надлишку молодих чоловіків. Фото: pixabay.com

Протягом наступних 10 років у світі народжуватиметься на 4,7 млн дівчаток менше. Це призведе до посилення антигромадської поведінки та насильства.

У країнах із культурними уподобаннями щодо потомства чоловічої статі зростає кількість абортів за статевою ознакою, пише AFP.

Вчені дослідили 12 країн, де співвідношення чоловіків і жінок збільшилося з 1970 року, і ще 17 країн, де таке співвідношення могло збільшитися через соціальні та культурні тенденції. Дослідники проаналізували дані про більш ніж 3 млрд народжень за останні 50 років і змоделювали два сценарії.

За першим сценарієм, до 2030 року стане на 4,7 млн народжених дівчаток менше. За другим - до 2100 року в усьому світі це число становитиме 22 млн.

Число абортів протягом останніх 40 років зростає у країнах Південно-Східної Європи, а також в Південній і Східній Азії. До 2030 року прогнозоване скорочення числа народжених дівчаток призведе до надлишку молодих чоловіків у розмірі третини світового населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що з народжуваністю? Аналітик показав невтішну статистику

У Японії з населенням 126 млн осіб 2020 року народилося 840,8 тис. дітей. Це найменше з 1899-го, коли японський уряд почав вести таку статистику. Аналітики очікують, що вплив пандемії на народжуваність буде ще помітніший 2021 року. За попередніми даними, з січня до березня 2021-го кількість народжень в Японії в річному еквіваленті знизилася на 9,2%. Упродовж року ця кількість може впасти до рівня 700 тис. Це означає досягнення цієї позначки на 10 років раніше, ніж прогнозувалося раніше.

Зараз ви читаєте новину «У світі народиться на 5 млн дівчаток менше. Наслідки лякають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути