понеділок, 08 листопада 2010 14:41

В Італії зруйновано давню пам'ятку віком 2 тис. років

В Італії зруйновано давню пам'ятку віком 2 тис. років

На території давньоримського міста Помпеї обвалилася будівля, вік якої оцінюється в дві тисячі років. У цьому будинку свого часу тренувалися гладіатори.

Будинок гладіаторів розташовувався на головній вулиці міста, неподалік від амфітеатру, в закритій для туристів частині Помпеїв, там бувають тільки археологи, повідомляє Лента.ру із посиланням на Associated Press.

Стіни будинку були прикрашені фресками, значна частина яких тепер загинула. Міністр культури Італії повідомив, що, можливо, збереглися деякі зображення, розташовані в нижніх частинах стін.

У результаті обвалення ніхто не постраждав.

На думку вчених, будинок гладіаторів побудовано незадовго до загибелі Помпеїв, які опинилися похованими під лавою і попелом у результаті виверження вулкана Везувій в 79 році нашої ери.

Про можливі причини обвалення будівлі, частково зруйнованої ще під час Другої світової війни, офіційно нічого не повідомляється. Італійські ЗМІ, на які посилається AP, припускають, що подію могли спровокувати сильні дощі.

Нагадаємо, що з 2008 року інтернет-користувачі можуть здійснити безкоштовну прогулянку на честь античного міста Геркуланум, яке було зруйновано разом з Помпеями після виверження Везувію в 79 році нашої ери.

Зараз ви читаєте новину «В Італії зруйновано давню пам'ятку віком 2 тис. років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути