субота, 14 липня 2012 00:26

В індійському селі заборонили шлюби між закоханими

В індійському селі заборонили шлюби між закоханими
Весілля в Індії. Фото: AFP

Поліція на півночі Індії розслідує діяльність ради самоврядування, яка заборонила дівчатам і юнакам вступати в шлюб по любові, а не за вказівкою їхніх батьків, повідомляє місцева газета The Indian Express.

Місцева рада в селі Асара (розташована в північному штаті Уттар-Прадеш) з переважно мусульманським населенням ухвалила ряд постанов, які  обмежують права жінок. Зокрема, старійшини заборонили шлюби по любові, жінкам молодше 40 років не дозволили ходити по магазинах поодинці і користуватися мобільними телефонами за межами будинку, а також наказали закривати голову хусткою. За інформацією газети, дівчата, які не послухаються "весільної" заборони старійшин, будуть виселені з села.

Міністр внутрішніх справ Індії Паланьаппан Чидамбарам засудив ці укази і сказав, що для демократичної країни такі рішення неприйнятні. Він також нагадав, що рішення таких рад не мають юридичної сили. "Поліція заарештує кожного, хто спробує заборонити юнакові чи дівчині одружитися на підставі цього незаконного рішення", - сказав міністр. Начальник місцевої поліції заявив, що почато розслідування діяльності ради.

Як повідомляє Agence France-Presse, в інтерв'ю індійській газеті Mail Today один з членів ради заявив, що шлюби по любові - це ганьба для суспільства. На його думку, такі союзи завдають шкоду репутації сім'ї, з якої походить дівчина. Самі жителі села були цілком задоволені рішенням панчаята, оскільки такі заходи, з їх точки зору, допоможуть дівчатам уникати небажаних шлюбів .

Панчаят - орган місцевого управління, як правило, складається з старійшин, його рішення не мають сили закону, але роблять дуже великий вплив на суспільство. Так, наприклад, саме в штаті Уттар-Прадеш досі часто практикуються так звані "вбивства в ім'я честі": вони відбуваються в тому випадку, якщо родичі нареченого або нареченої не згодні на весілля - зазвичай в тому випадку, якщо вони належать до різних каст - "згрішили" дітей вбивають, щоб змити ганьбу з репутації родини.

Зараз ви читаєте новину «В індійському селі заборонили шлюби між закоханими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути