середа, 28 травня 2008 11:24

У Данії створили ефективний засіб для схуднення

Дослідники з університету Копенгагена під керівництвом Арне Аструпа створили й протестували ефективний новий препарат для зниження ваги.

За словами вчених, препарат тезофензин за своєю ефективністю перевершує всі сучасні аналоги, тому що, діючи на центри мозку, відповідальні за апетит, він викликає почуття насичення незабаром після початку прийому їжі.

Дослідження, проведене під керівництвом Арне Аструпа, показало, що після шести місяців прийому нового препарату в дозі 0,5 мг один раз на добу зниження маси тіла склало в середньому 9,18%. А це приблизно вдвічі більше, ніж при використанні наявних у цей час аналогів.

Що характерно, якщо сполучити тезофензин з дієтою та фізичними вправами, то, за словами вчених, можна збільшити втрату ваги до 20% за півроку.

Наступна стадія клінічних випробувань покаже, чи переважить користь від прийому препарату потенційний ризик, пов"язаний з його застосуванням. І якщо дослідження завершаться успішно, то препарат тезофензин може надійти в продаж уже через три роки, повідомляє Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «У Данії створили ефективний засіб для схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути