пʼятниця, 09 грудня 2011 12:53

В Англії розкопали будинок відьми з мумією кота в стіні

В Англії розкопали будинок  відьми, в якому була замурована муміфікована кішка. Будівлю знайшли в графстві Ланкашир. Той регіон з давніх часів називають "Відьомським краєм".

Будинок був побудований у 17 столітті та, як вважають археологи, був житлом відьми. У цьому регіоні про чаклунство існує чимало легенд і оповідей. Одна з них свідчить, що ще в 1612 році 10 людей з двох сімей були страчені в підозрі чаклунських дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Італії знайшли могилу середньовічної відьми

Знайшли цей будинок інженери, які будували неподалік водопровід. Будівля обросла величезним шаром землі й трави. Зараз будівництво призупинено, доки тривають розкопки.

Саймон Ентвістл, експерт з відьом регіону, вважає, що за своєю важливістю знахідку можна прирівняти до відкриття гробниці Тутанхамона. Саймон вважає, що в будинку можуть бути останки вежі Малкін - місця, в якому регулярно проходили шабаші та інші спекуляції.

У будинку в одній зі стін був виявлений муміфікований кіт. На думку істориків, кішки відіграють важливу частину у фольклорі про відьом і, можливо, захищають будинок від злих духів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Лисій горі відьми "літали" на мітлах

Карл Сандерс, керівник проекту, говорить: "Коли ходиш по цих руїнах, то відчуваєш, ніби опинився в минулому. Це місце дійсно має магічну дію".

Також поруч з житлом був виявлений ??вікторіанський посуд, олов'яна ванна і частина ліжка.

Зараз ви читаєте новину «В Англії розкопали будинок відьми з мумією кота в стіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути