Ексклюзиви
середа, 23 травня 2007 09:55

В Америці з"явилися пігулки від менструацій

Американське управління з продуктів і ліків у вівторок схвалило вихід на ринок країни нового лікарського препарату, який при щоденному прийомі повністю припиняє менструації. Управління вирішило, що ліки Lybrel компанії Wyeth достатньо безпечні для щоденного застосування.

У такому режимі прийому гормональний препарат повністю досягає повного позбавлення більшості жінок від менструацій приблизно за півроку; при цьому для збереження ефекту препарат треба приймати і далі. Раніше в США вже були дозволені препарати, що дозволяють зменшити тривалість менструацій в циклі або подовжити цикл так, що менструації трапляються всього раз на квартал. Проте фармацевтам вперше вдалося знайти комбінацію і дозування, що дозволяє безпечно приймати препарат щодня, тим самим повністю позбавляючись від циклів на довільний термін.

Більшість жінок користуються таким препаратом як протизаплідним засобом, проте близько 20% - для зняття неприємних симптомів менструацій, з посиланням на Associated Press повідомляє Gazeta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Америці з"явилися пігулки від менструацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути