Ексклюзиви
субота, 02 грудня 2017 17:10

Унікальне відео: електро-болід змагався з гепардом

Унікальне відео: електро-болід змагався з гепардом
В якийсь момент гепард майже обігнав болід. Фото: Heute.

На рекламному ролику, знятому в Південно-африканській республіці, гонщик Формули-Е влаштував змагання на швидкість із гепардом.

Реклама повинна привернути увагу людей до електромобілів як до одного зі способів зменшити рівень викидів вуглекислого газу в атмосферу, повідомляє Heute.

Найшвидша тварина на планеті змагалася в Південній Африці з 27-річним французьким гонщиком Жаном Еріком Вернем. Він керував гоночним автомобілем, оснащеним електродвигуном.

"Ми знаємо, що гепард і болід Формули-Е діють схожим чином. Нам було цікаво подивитися, чим закінчиться поєдинок ", сказав організатор чемпіонату Формула-Е Алехандро Агаг.

І перегоновий електромобіль, і гепард здатні розігнатися від 0 до 100 км на годину за 3 сек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Формула-1 змінила свій 24-річний логотип

У ролику взяв участь справжній живий хижак на ім'я Чита. Тварина в якийсь момент майже обігнало гонщика. Але у гепарда не було шансів - машина здатна розігнатися до 225 км на годину. Закінчується відео тим, що гонщик пестить тварину.

"Ми вирішуємо, який вигляд матиме наше майбутнє, в якому ми розділяємо цю планету не тільки з гепардом, а й з усіма тваринами. Електричні автомобілі можуть зіграти ключову роль в скороченні викидів CO2 в усьому світі "- підвів підсумки проекту Агаг.

Жан-Ерік Вернь - французький гонщик. Бере участь в чемпіонаті Формули E. Брав участь у Формулі-1 для з 2012 по 2014 рік і брав участь у випробуваннях і розробці гоночних боліда Ferrari 2015 по 2016 роках в якості пілота.

Формула E - це класичні автогонки, в яких беруть участь автомобілі з електродвигуном.

Зараз ви читаєте новину «Унікальне відео: електро-болід змагався з гепардом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути