четвер, 22 жовтня 2020 15:16

Юлія Васильєва малює котячим вусом
5

Робота майстрині на виставці. Плетені звірята
Фото: Тарас Подолян
Юлія Васильєва у Центрі української культури та мистецтв
Юлія Васильєва у Центрі української культури та мистецтв
Юлія Васильєва у Центрі української культури та мистецтв
Юлія Васильєва

35-річна киянка Юлія Васильєва працює сценаристкою. У вільний час робить іграшкові мініатюри. Багато своїх поробок Юлія дарує друзям. Інколи продає. Найдешевша коштувала 350 грн. Це був маленький зайчик із морквиною в баночці. Найдорожчу іграшку продала на благодійному аукціоні за 1,5 тис. грн. Гроші за продані мініатюри віддає в притулки для тварин.
- Написали з США в соціальній мережі. Жінка захотіла маленький кекс. Я спочатку відмовила, бо не дуже люблю робити на замовлення. Почали писати її друзі і просити, щоб я зробила. Була зворушена й усе-таки змайструвала. За доставку заплатила вона, а гроші переслала у притулок для тварин, - каже Юлія Васильєва.
Мінімальний розмір поробок майстрині - трішки менше 1 мм. Мініатюрну книжечку зробила з магазинних чеків. Маленькими іграшками вона почала займатися серйозно 2016 року. Тоді презентувала свою роботу на першій виставці.
- З дитинства захоплювалась дрібними та реалістичними фігурками. В 5 чи 6 років побачила на виставці мініатюри Миколи Сядристого. Троянду в людській волосині не можу забути. Був вибух мозку. Мініатюра здавалася справжньою квіткою. Після цього у 8 років малювала на розламаній навпіл кісточці яблука голкою з фарбою. Пробувала робити будиночок для Дюймовочки, ліжко із шкаралупки горішка, - розповідає майстриня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картину Бенксі купили за майже $10 млн

Юлія використовує багато побутових та незвичних матеріалів як інструменти та деталі до композицій.
- Якось у квартирі знайшла котячий вус. Ним можна малювати дрібні елементи. Наприклад, цяточки шоколадного печива. Щоб зробити запалювальний ґніт для свічки на торт, використовувала шерсть свого кота. Волосиною з перуки можна теж малювати або зробити елемент вишеньки на торті, - говорить сценаристка.
Свої мініатюри Юлія робить щовечора під настільною лампою.

337 деталей має золотий корабель, який зробив майстер мікромініатюри Микола Сядристий. Оснащення шедевру в 400 разів тонше за людську волосину. Митець створює мікромініатюри понад 50 років. Усі роботи виконує вручну за неповторною для кожної технологією.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Васильєва малює котячим вусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути