Ексклюзиви
вівторок, 12 березня 2013 15:19

Українець хоче прожити у вольєрі з левами цілий рік

Українець хоче прожити у вольєрі з левами цілий рік
Фото: segodnya.ua

Зайти в клітку до лева до снаги тільки досвідченим дресирувальникам. А ось господар приватного зоопарку у Василівці Запорізької області Олександр Пилишенко планує прожити з ікластими хижаками цілий рік. І все заради того, щоб побудувати центр для хижаків, які потребують догляду, пише "Сегодня".

Як розповідає Пилишенко, жити він буде з левами у вольєрі і дачному будиночку, де є камін, в якому збирається готувати їжу.

"На добу левові потрібно від 5 до 10 кг м'яса залежно від розміру тварини і пори року. Але пам'ятаючи, як минулого разу Катя мене об'їдала, буду ще готувати трохи про запас. Левиця тоді з задоволенням поїдала грибний суп і помідори з майонезом. Самсон на цю справу дивився з подивом, - сміється Олександр. - За рік хочу написати книгу про левів і малювати картини. Ще думаю придумати якесь шоу, щоб глядачам було цікаво спостерігати - експеримент буде транслюватися онлайн на нашому сайті (homezoo.com.ua)".

Цього разу, каже Пилишенко, він хоче не просто встановити рекорд, а зібрати гроші на реабілітаційний центр для великих кішок.

"До нас і зараз звертаються люди, щоб прилаштувати старих левів, "списаних" у цирку, або просто комусь подарували хижака, а він йому не потрібний. Наприклад, є у нас півторарічна левиця Індія, від якої відмовилися у цирку - вона кидалася на дітей, - розповідає Олександр. - Деякі потребують медичної допомоги. Так, була тигриця, у якої були проблеми із зубами. Довелося видалити зіпсовані. Ми намагаємося на час прихистити тварину, а потім прилаштувати її в зоопарк. Або просто доглядаємо за чужими вихованцями. Так, у нас живе лев, якого подарував своїй доньці один бізнесмен. Вона платить нам за його догляд, їжу і відвідує тварину. Всього у нас живе постійно 7 рідкісних левів - берберійські (найбільші в світі). У світі їх залишилося близько сотні, та й ті перебувають у неволі".

У майбутньому Олександр планує утримувати до 25 котячих. Реабілітаційний центр також буде фукнціонувати як зоопарк. Поки що Пилишенко сам не знає, коли стартує його смілива акція.

"Все залежить від меценатів, які захотіли б допомогти грошима. Ми плануємо зібрати 365 тис грн за рік проживання з левами. Будемо раді будь-якій допомозі. Також хочу підгадати час, щоб Катя завагітніла і я так само, як в 2011 році, прийняв у неї кошенят".

Нагадаємо, в Олександра - це вже другий подібний досвід. У серпні 2011 року він встановив рекорд України, проживши 36 днів зі левицею Катею і левом Самсоном. Причому під час експерименту Олександр прийняв у самки пологи - на світ з'явилися двоє кошенят, яких назвали Август і Августа.

Зараз ви читаєте новину «Українець хоче прожити у вольєрі з левами цілий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути