Ексклюзиви
четвер, 12 вересня 2019 01:35

Удача передбачувана: як зробити себе щасливішими - поради психолога

  Успішні люди завжди сподіваються, що все буде добре.
Успішні люди завжди сподіваються, що все буде добре.

Якось англійський психолог Річард Вайзман провів дослідження, яке тривало 10 років і було пов'язано з наукою про удачу.

Він помістив в газету декілька оголошень, де просив людей, які вважають себе або щасливими, або невдахами, зв'язатися з ним. Всього в дослідженні узяли участь 400 людей різного віку та з усіх верств суспільства.

Щасливці і невдахи

В одному експерименті він попросив тих, хто вважає себе щасливцями, і хто думає, що вони невдахи, подивитися газету і порахувати кількість фотографій, опублікованих у ній. Невдахам знадобилося близько двох хвилин, а щасливцям кілька секунд. Чому?

Справа в тому, що на другій сторінці газети було наступне повідомлення: "Годі рахувати. В цій газеті 43 фотографії." Виявляється, що щасливчики були більш відкриті новим можливостям.

В іншому експерименті, психолог представив всім учасникам наступний сценарій: уявіть, що ви в банку, і раптово входить озброєний грабіжник. Він стріляє один раз, але куля потрапляє саме вам в руку. Чи вважаєте ви цю подію успіхом або невдачею?

Більшість з тих, хто вважав себе невдахами, відповіли, що їм не пощастило, причому не пощастило не тільки опинитися в банку під час пограбування, але й бути єдиним підстреленим.

А ось щасливчики навпаки, вважали це вдалим сценарієм, адже могло бути гірше – куля могла влучити в голову і вбити.

 

За словами психолога, щасливі люди за своєю природою завжди думають про те, що невдача, з якою вони зіткнулися, могла бути гірше. Тому у них найчастіше позитивне ставлення до себе і свого життя.

Це, в свою чергу, веде до того, що вони завжди чекають кращого від свого майбутнього. Завдяки цьому вони продовжать жити щасливим життям.

Як привернути удачу

Вайзман використовував своє дослідження, щоб з'ясувати, як люди могли б стати більш успішними. Він виявив, що успішні люди завжди використовують чотири принципи. Тому, щоб стати більш вдалим, варто:

1. Збільшити свої шанси. Будьте більш відкриті для чогось нового і невідомого, і намагайтеся бути спокійніше.

2. Слухати свій внутрішній голос. Навчіться приділяти більше уваги своїй інтуїції і спробуйте очистити свій розум від сумбурних думок.

3. Завжди очікуйте, що вам пощастить. Успішні люди завжди припускають, що все буде добре. Це дає їм сили і мотивацію продовжувати йти далі, навіть незважаючи на невдачі, які бувають у всіх.

4. Перетворити невезіння в удачу. Уявіть, що все могло бути гірше. Не зациклюйтеся на поганому. Намагайтеся взяти ситуацію під контроль, замість того, щоб відпустити і здатися.

У кожного народу на планеті є особливі знаки і символи, які притягують удачу. Наприклад, символами успіху є монети. Найщасливішими є монети, в яких є дірочка або які трохи погнуті. Їх сила особливо велика, якщо вони потрапляють як решта при покупках. Їх потрібно носити в лівій кишені або на шиї на мотузці.

Повір'я, пов'язані з монетами:

Удача буде завжди на вашому боці, якщо тримати глечик з дрібними монетами в кухні.

Першу монету, яку ви отримуєте за день, слід покласти в порожній кишеню і носити її там, щоб вона привернула більше монет.

Монети, які були викарбувані у високосний рік, принесуть удачу.

Якщо ви отримали найдрібнішу монету на здачу в понеділок - весь тиждень щаститиме.

Щоб прибували гроші, слід взяти три монети одного номіналу, зв'язати їх червоною стрічкою і носити в гаманці.

Зараз ви читаєте новину «Удача передбачувана: як зробити себе щасливішими - поради психолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути