Ексклюзиви
середа, 22 серпня 2012 00:28

Вчені розробляють героїн, що не викликає залежності

Вчені розробляють героїн, що не викликає залежності
milewski-igor.livejournal.com

Спочатку героїн та інші наркотичні препарати створювалися з благородними цілями - як заспокійливі засоби, нагадує El Pais. Але потім у них виявилося прикру властивість - вони викликають залежність, зазначає журналіст Еміліо де Беніто.

І ось тепер учені продемонстрували: "союз героїну з антитілом (конкретно, TLR4) і продукує перевиробництво допаміну, яке, в свою чергу, породжує залежність", - переказує газета висновки дослідників.

Експериментатори спочатку "підсадили" щурів на героїн, а потім спробували розірвати залежність за допомогою препарату "Налоксон" - поширеного засобу від передозування наркотиків.

У чому ж новизна? Вчені виявили, що "Налоксон" з'єднується з героїном замість антитіл. В результаті реакція головного мозку на подібний "пов'язаний героїн" дуже м'яка. "Реакція, немов на їжу, секс і обійми", - зауважив один з авторів роботи, Марк Хатчінсон. Щури перестають метушитися в пошуках важеля, що поставляє наркотики.

Отже, "Налоксон" може використовуватися для лікування від наркозалежності, а героїн, що володіє сильним знеболюючим ефектом, по ідеї, вдасться перетворити в безпечне ліки.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розробляють героїн, що не викликає залежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути