субота, 19 липня 2008 12:02

Учені розповіли, як врятуватися від ожиріння

Учені розповіли, як врятуватися від ожиріння
Під час 5-річного аналізу, проведеного американськими ученими в рамках дослідницького проекту EAT (EatingAmongTeens), був вивчений взаємозв"язок між особливостями харчової поведінки підлітків, зокрема регулярністю сніданків, і динамікою їх маси тіла в подальшому. У даному дослідженні взяли участь 2216 підлітків.

Окрім динамічної оцінки індексу маси тіла (ІМТ) і щоденника харчування, досліджувана група аналізувалася за такими ознаками, як вік, расова приналежність, соціально-економічний статус сімей, фізична активність. Виявлений зворотний взаємозв"язок між частотою сніданків і ІМТ у підлітків виявився стійким і не залежав від інших особливостей харчової поведінки. Як відзначають автори дослідження EAT, не дивлячись на необхідність проведення додаткових експериментальних досліджень, направлених на підтвердження причинного зв"язку між регулярністю сніданків і масою тіла, отримані результати вже сьогодні підкреслюють важливість активної пропаганди серед підлітків і молоді необхідності регулярних сніданків, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Учені розповіли, як врятуватися від ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути