Свіжі овочі можуть бути шкідливими для здоров'я.
Лідерами антирейтингу "Найнебезпечніші продукти", складеного науковим центром, який контролює якість харчування в США стали: салат, латук, айсберг, романо, кріп, петрушка і базилік.
В Америці було зареєстровано 13 568 отруєнь норовірусом, сальмонелою та кишковою паличкою, які люди отримали з листових салатів.
Людина купує зелень, полощить її і нарізає в салат. У той час як на рослині залишаються шкідливі частки грунту, комахи та нітрати.
Після зелені на другому місці за вмінням накопичувати нітрати стоять коренеплоди.
Буряки для салатів зазвичай варять, тому він стає безпечним, а от з морквою і редискою треба бути обережнішими.
Крабові палички - продукт-обманка, в якому м'ясо краба замінено на філе минтая, пікші, хека або путасу. Якого в них близько 25%.
Основну масу складають крохмаль, яєчний порошок, сіль, цукор, рослинна олія і стабілізатори, червоні смужки - кармін, каррагінан та інші барвники.
Страви з крабових паличок порушують обмін речовин і ведуть до зайвих кілограмів.
Всі дієтологи говорять про те, що ковбасні вироби в салатах варто замінити курячої грудкою, індичкою або яловичиною.
Якісного м'яса в сучасній ковбасі кіт наплакав. Замість нього кладуть крохмаль, кісткове борошно, субпродукти, жили, розсіл з каррагінаном.
Коли консервований горошок і кукурудза, маслини, оливки, огірочки та грибочки знаходяться в салаті, його вже не можна назвати корисним.
У консервованих продуктах багато солі та оцту, що призводить до порушення водного обміну і закислення організму.
Деякі господині додають у салати оцет. А він не сприяє схудненню, як думали раніше, а навпаки руйнує кислотно-лужну середу шлунка і викликає апетит.
Експерти поділили салати на корисні: "вінегрет", "цезар", "грецький", "капрезе", "капустяний" і шкідливі: "оселедець під шубою", "мімоза", "олів'є", "крабовий", "морквина по- корейськи ".
Нагадаємо, нещодавно британський шеф-кухар помилково порадив своїм клієнтам салат з отруйною рослиною.
За матеріалами Обоз.ua
Коментарі