Ексклюзиви
пʼятниця, 11 липня 2008 12:48

Учені знайшли джерело бажання і страху

Учені знайшли джерело бажання і страху
Хімічний Допамін викликає і бажання, і страх, встановили неврологи. Ця речовина відома здатністю мотивувати тварин і людей, до пошуку позитивних нагород (наприклад, смачна їжа або шопінг) за свої дії або відчувати задоволення.

Тепер учені відкрили, що Допамін також відповідальний за страх і бажання. Це відкриття допомагає пояснити, чому дисфункція Допаміну залучена в наркоманії, шизофренії і різних фобіях.

Подвійний ефект Допаміну був ідентифікований дослідниками Університету Каліфорнії і Університету Мічігану в мозковій області під назвою nucleusaccumbens - ядро нервової системи.

Заборону нормальної функції Допаміну блокувало стимулювання нейронів в цій області. Було відмічено, що відстань тільки декількох міліметрів відокремлює в мозку відчуття бажання і функції страху.

Допамін - важливий медіатор в цій мозковій структурі. Як вважають американські медики, руйнування роботи Допаміну є механізмом для патологічних розумових розладів, розвитку нав"язливих схильностей і синдрому надмірного страху, повідомляє АМІ-ТААС.

Зараз ви читаєте новину «Учені знайшли джерело бажання і страху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути