Ексклюзиви
середа, 29 липня 2009 19:19

Учені визначили, від чого залежить сон дитини

Учені визначили, від чого залежить сон дитини

Для тат і мам, звичайно ж, не буде новиною той факт, що діти, які протягом дня фізично активні, краще засинають і міцніше сплять. Але учені з Австралії і Нової Зеландії дізналися деякі цікаві подробиці, що стосуються засинання дітей шкільного віку.

Фахівці з університету Окленда (University of Auckland) і медцентра інституту Монаша (MIMR) включили в своє дослідження 519 здорових семирічних дітей.

Кожна дитина 24 години на добу носила пристрій під назвою "актіграф" (actigraph). Його зазвичай носять на зап"ясті, навколо талії і стегна, а головний датчик в дівайсі - акселерометр. Окрім даних з цього приладу учені отримали інформацію від батьків, які фіксували, коли їх діти лягали спати.

В результаті виявилася чітка залежність між настанням сну і денною активністю. Час, потрібний малятам, щоб заснути, різнився в межах від 13 до 42 хвилин, а в середньому вийшло 26 хв.

Кожна година, проведена без особливої рухливості, "обходилась" дітям в додаткові 3 хвилини засипання. А малята, які засинали швидше, спали довше. 11-хвилинна затримка із зануренням в сон означала додаткову годину в ліжку.

У результаті дослідники, не забувши згадати, що поганий сон призводить до ожиріння і інших проблем, підкреслили важливість фізичної активності для того, щоб діти нормально висипалися. Стаття учених опублікована в журналі Archives of  Diseasein Children.

За матеріалом membrana.ru

Зараз ви читаєте новину «Учені визначили, від чого залежить сон дитини ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути