Ексклюзиви
субота, 20 вересня 2008 17:11

У Всесвіті виявлена найтемніша галактика

Вчені з Єльського університету (США) виявили найтемнішу з усіх відомих галактик у Всесвіті - її яскравість становить всього одну мільярдну від яскравості нашої Галактики.

За словами вчених, спочатку галактику Segue 1, що є карликовою галактикою-супутником нашого Чумацького шляху, прийняли за невелике зоряне скупчення, бо в ньому перебуває лише кілька сотень зірок.

Однак після вимірювань маси цього об"єкта, фахівці зрозуміли, що це галактика. Маса Segue 1 виявилася в 100-1000 разів більше очікуваної.

"Ми були вражені. Це галактика з неймовірно малою кількістю зірок і порівняно великою масою", - зазначає керівник дослідження Марла Джеа, додаючи, що дана галактика, ймовірно, складається переважно з темної матерії.

На думку вчених, нове відкриття допоможе краще зрозуміти механізм виникнення та еволюції галактик, а також природу темної матерії, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «У Всесвіті виявлена найтемніша галактика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути