четвер, 29 вересня 2011 11:01

У Швеції будують найбільший у світі критий гірськолижний комплекс

У Швеції побудують найбільший у світі критий гірськолижний курорт. Споруда з 700-метровим схилом має з'явитись через чотири роки неподалік від Стокгольма.

Проект Skipark 360 ° реалізується шведським архітектурним бюро CF Moller Architects. Комплекс для відпочинку й занять зимовими видами спорту загальною площею 70 тис. кв. м розташується в містечку Больста, що за 8 км від шведської столиці.

Основу споруди трикутної форми становить гірськолижна траса довжиною 700 м з перепадом висот 160 м. Любителі фрірайду отримають у своє розпорядження окремий 300-метровий схил з перепадом висот 70 м, на якому будуть хавпайп та інші споруди для сноуборду.

У верхній частині об'єкта розташується зона ресторанів і конференц-залів, що вміщає 500 чоловік. А біля підніжжя будуть арени для біатлону, хокею з шайбою та м'ячем і фігурного катання, 3,5-кілометровий лижний тунель та готельні номери.

Архітектори хочуть зробити Skipark 360 ° не тільки найбільшим у світі, але й "найзеленішим" серед критих гірськолижних курортів. Вони обіцяють, що всі будівлі будуть повністю забезпечувати себе енергією, черпаючи її з поновлюваних джерел - таких як сонце, вітер і геотермальні ресурси. Комплекс також має стати єдиним з собі подібних, який повністю підходить для проведення чемпіонатів світу та інших великих міжнародних змагань, і це дійсно буде проривом.

Вартість будівництва оцінюється в 1,5-2 млрд шведських крон ($ 219-292 млн). Роботи повинні початись у 2013-му, а завершитись - за два роки по тому.

Зараз ви читаєте новину «У Швеції будують найбільший у світі критий гірськолижний комплекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути