Ексклюзиви
вівторок, 19 жовтня 2010 16:07

У США знайшли найдавніших канібалів

У США знайшли найдавніших канібалів

Американський вчений представив докази того, що трилобіти - морські членистоногі, що жили в палеозойську еру, були канібалами.

Результати своїх досліджень фахівець має намір представити на щорічній зустрічі Американського геологічного товариства, яка пройде в Денвері з 31 жовтня по 3 листопада. Коротко робота описана на порталі Discovery News.

Дослідник аналізував останки трилобітів у вапняковій породі Wheeler Shale віком близько 505 мільйонів років, зі штату Юта. Вивчивши розташування і характеристики останків раковин трилобітів в породі, учений зробив висновок, що великі трилобіти нападали на більш дрібних родичів, атакували їх своїми кінцівками, а в деяких випадках навіть розривали їх надвоє. Один з вивчених останків членистоногого виглядав так, як ніби з ним сталося саме це.

Автор не виключає можливість іншого трактування описаного ним розташування трилобітів в породі. Для багатьох членистоногих, а також для частини більш розвинутих живих істот характерна дуже жорстка поведінку самців під час спарювання.

Не виключено, що трилобіти не нападали один на одного, а просто намагалися залишити потомство.

Зовсім недавно інший колектив учених висунув гіпотезу про те, що знамениті хижаки ери динозаврів Tyrannosaurus rex також не гребували своїми родичами - такий висновок дослідники зробили після того, як виявили на кістках тіраннозваров сліди зубів, залишені іншими тиранозавра.

За матеріалами Лента.ру
Зараз ви читаєте новину «У США знайшли найдавніших канібалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути