Ексклюзиви
пʼятниця, 18 лютого 2011 14:04

У США створили прилад, який "рознюхує" забрюднювачів екології (ФОТО)

Американська компанія St. Croix Sensory розробила спеціальний прилад, в якому змішується звичайне і очищене повітря. Пристрій допомагає фахівцям визначити, наскільки те чи інше підприємство порушує санітарні норми.

Винахід назвою Nasal Ranger. Складається з конусоподібного тефлонового корпусу з прикріпленою до нього ручкою. На вузькому кінці є насадка для носа. На широкому -розташований циферблат з отворами різних розмірів. Діаметр найбільшого приблизно дорівнює товщині олівця. Найменше - завбільшки зі шпилькову голівку. З боків приладу розташовані два вугільних фільтра.

Дія Nasal Ranger заснована на вимірюванні об'єму чистого повітря, який необхідний для розчинення неприємного запаху, який міститься в забрудненому повітрі, коли його не відчуватиме фахівець.

Коли дослідник робить вдих через прилад, об'єм чистого повітря, яке надходить через фільтри, є постійним. А дозу неочищеного можна регулювати, обертаючи циферблат з отворами.

За матеріалами: Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «У США створили прилад, який "рознюхує" забрюднювачів екології (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути