четвер, 30 травня 2019 16:40

У Північному морі знайшли затонулу країну

У Північному морі знайшли затонулу країну
У морі знайшли затонулу країну. Фото: Travel.ru.

У Північному морі виявили докази того, що на його території існувала стародавня країна. Розташовувалася між сходом Британії та Євразією. Відкриття належить британським науковцям із університету Бедфорда.

Це з'ясували завдяки експедиції, яку дослідники проводили у морських глибинах на кораблі RV Belgic. Експерти за допомогою спеціальних приладів вивчали дно Північного моря, повідомляє Live Science.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили мобільний додаток для швидкого пошуку домашніх тварин

Виявилося, що вік затонулих ландшафтів і скам'янілих лісових залишків становить 10 тис. років. Фахівці проаналізували зразки і встановили, що на морському дні присутній торф. Він підтверджує існування болотистої поверхні на місці нинішнього моря.

Також в університеті Бедфорда припускають, що ділянка була зручною для проживання людей. У цьому районі виявили багато уламків рибальських човнів, людських кісток, знарядь праці з кремнію, а також наконечники стріл. Дослідники розраховують незабаром виявити на дні сліди доісторичних поселень, тому не збираються завершувати вивчення Північного моря.

Космічне агентство NASA запропонувало приватним американським компаніям підготувати проекти з комерційного освоєння навколоземної орбіти.

Зараз ви читаєте новину «У Північному морі знайшли затонулу країну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути