Ексклюзиви
середа, 05 вересня 2007 14:46

У нових смартфонах будуть потужні фотокамери

Незабаром у мобільних крамницях має з"явитися чимало нових телефонів. Переважно смартфони, кажуть менеджери. Сподівалися, що продаватимуть і нову "Нокію N77".

— Коли буде N77? — запитує засмаглий чоловік із золотою сережкою у вусі. Він прийшов до магазину "Мобілочка" неподалік метро Лук"янівська. 20-річний Євген Ліщук бідкається, що не може знайти телефон, який йому сподобався. Він бачив його в Інтернеті. — У мого друга "Нокія N95". Мобіла супер, майже КПК, — каже Ліщук. — Куча пам"яті, камера 5 мегапікселів, відео можна з мобіли через тєлік дивитися, ігри як на приставці. Кароче, наворотів море.

Та Євген хоче придбати N77. Пояснює, що ця модель має  мобільне телебачення.

— Може, це й хороший телефон, але невідомо, коли наші оператори освоять DVB-H (стандарт зв"язку, на який розрахований цей апарат. — "ГПУ"), — долучається до розмови чоловік, що стоїть поруч.

В Україні немає зв"язку DVB-H, тому "Нокію N77" не завозять до країни, пояснює представниця корпорації "Нокія" у країнах СНГ Вікторія Єрьоміна. У Європі ця новинка коштує близько $500.

— Ми чекаємо два смартфони  від "Нокії" — N75 та N77, — каже менеджер магазину "МегаМах" на Оболоні Мирослав Жданкевич. — Перша модель — музичний смартфон у формі розкладачки. А головна фішка N77 — це мобільне телебачення. Такий телефон коштуватиме майже півтори тисячі доларів.

Планують замовити телефон із пам"яттю на 2 гігабайти

Найближчим часом у "МегаМаксі" мають з"явитися мініатюрний комунікатор "Соні Еріксон P1і" з камерою на 3,2 Мп. І "Самсунг G 600" — слайдер з потужною 5-мегапіксельною камерою за $500.

У магазині "Сотка" неподалік метро Оболонь чекають, коли можна буде замовити "Соні Еріксон W580" з крокоміром. Такий апарат обійдеться майже в $600. А в магазині "Євросеть" поряд із залізничним вокзалом кажуть, що планують замовити інший "Соні Еріксон" — T630 із вбудованою пам"яттю на 2 Гб. А ще смартфон  "Нокія 6120".

Менеджери мобільних магазинів, з якими спілкувалася "ГПУ", кажуть, що у вересні має з"явитися "Соні Еріксон K850". Він оснащений двома цифровими камерами. Першою, 5-мегапіксельною, можна робити знімки, а другу — використовувати для відеотелефонії. Хоча поки що українські оператори не надають послуг відеозв"язку. Телефон має слот для карт пам"яті, блютуз та FM-приймач.

Андрій Омельчук, менеджер столичного інтернет-магазину "Топмобіла" каже, що складно сказати, чи з"являться у вересні обіцяні мобілки.

— Навіть коли партія телефонів вже відправлена і от-от має прибути, її можуть затримати, і вона простоїть на кордоні місяців чотири-п"ять, — пояснює Омельчук.

А в інтернет-магазині "Telephone.net.ua" вже є деякі очікувані новинки. Менеджер Володимир Горенецький, 33 роки, розповідає, що сьогодні можна купити "Нокію 2760" за 700 грн, "Нокію 6267" — за 1500 грн та "Соні Еріксон P1" — за 4000 грн. Останній — смартфон бізнес-класу, який може розпізнавати текст, написаний від руки, має 160 Мб пам"яті. Це один із найкращих телефонів, запевняє Горенецький.

Зараз ви читаєте новину «У нових смартфонах будуть потужні фотокамери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути