




В неділю, 12 лютого, у Львові закінчили зведення гігантської шоколадної піраміди. Її робили протягом трьох днів під час проведення у місті п'ятого Свята шоколаду. Над її створенням працював відомий український кондитер із Ужгорода Валентин Штефаньо.
Спочатку 5-метрову дерев'яну форму піраміду обгорнули фольгою. Потім Штефаньо та троє його помічниць обклеювали її шоколадними макарунами.
"Всього на піраміду пішло десять тисяч макарун, - розповів кондитер. - Найважче було приклеювати їх. Для цього макаруни спочатку підігрівались у пічці. Цей десерт вибрали не випадково. Він дуже популярний у Франції, є дуже смачним. Можна було б і шоколадки використовувати. Але хотілося чогось оригінальнішого".
За словами Валентина Штефаньо, ця піраміда є наразі найбільшою шоколадною пірамідою у світі. Після свята її розібрали та передали в один з дитячих будинків Львова.
ФОТОРЕПОРТАЖ: Шоколадний макет Львова робили чотири дні
"Я в захоплені від цієї піраміди, - сказала туристка із Запоріжжя Катерина Козіна. - Завжди захоплювалася Львовом і акціями, які тут проходять. Вміють у вас створити оригінальне свято. Та найбільше тішить, що потім це все солодке віддадуть сиротам. Це дійсно вартує поваги".
Коментарі