Ексклюзиви
четвер, 19 лютого 2009 10:29

У Лос-Анджелесі знайшли рештки часів Льодовикового періоду (ФОТО)
6

В центрі Лос-Анджелеса палеонтологи виявили велику кількість решток тварин, що жили за часів Льодовикового періоду. Серед знахідок - скелет колумбійського мамонта, що добре зберігся, череп американського лева, кістки шаблезубих кішок, вовків, бізона, лінивців і інших ссавців.

Скам"янілості були знайдені в районі Ранчо Ла-Брея на глибині близько 3 м під землею. Учені також виявили тут останки черепах, змій, комах, равликів, молюсків, багатоніжок, а також стволи та листя дерев.

Відкриття було зроблено під час риття котловану для будівництва підземної стоянки.

Однією із найцінніших знахідок виявився майже цілий скелет мамонта, якого палеонтологи назвали Зед.

Дослідникам вдалося витягти із поховання близько 80% кісток Зеда і його бивня. Численні переломи кісток, що зрослися, свідчать, що протягом життя Зед декілька разів був серйозно поранений, - розповіли дослідники в інтерв"ю агентству АР.

Вчені різко розкритикували ведення будівельних робіт у районі смоляних печер, оскільки, на їхню думку, виявлене поховання скам"янілостей є дуже великим. Однак керівництво музею мистецтв Лос-Анджелесу, який і викупив цю територію, вимагає "прибрати ці штуки із дороги".

Смоляні ями Ла-Брея є унікальним палеонтологічний об"єктом: безліч стародавніх тварин грузнули та гинули у бітумі. Із 1906 року у районі Ла-Брея було вилучено близько мільйона кісток. У результаті, палеонтологи прискорили процес розкопок: навколо кордонів поховання, у тому числі нижніх, було накопано траншеї, у яких вчені розмістили щільний матеріал, ізолювавши таким чином цінний ґрунт; крім того, щоб шари всередині поховань не змішалися, навколо упаковки дослідники зібрали дерев"яний каркас.

Отримані ящики із землею були доставлені до музею Пейджа, де палеонтологи розпочали досліджувати останки у спокійній атмосфері. На даний момент захоронення вивчено лише частково. Вчені сподіваються, що воно збагатить колекцію музею Пейджа у Ла-Бреї як мінімум удвічі.

За матеріалами Лента.Ру, Zhelezyaka.com Фото  Los Angeles Times
Зараз ви читаєте новину «У Лос-Анджелесі знайшли рештки часів Льодовикового періоду (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути