Ексклюзиви
середа, 23 червня 2010 20:33

У Китаї винайшли водний велосипед

У Китаї винайшли водний велосипед

Китайський інженер з провінції Хубей винайшов транспортний засіб, який відрізняється від стандартного велосипеда наявністю восьми циліндрів, які дають можливість триматися на воді, а також прикріпленим ззаду гвинтом.

"Циліндри легко згортаються, і тоді амфібію можна використовувати як звичайний велосипед для переміщення по суходолу", - повідомляє 63-річний Лі Гуовей, творець велосипеда-амфібії.

Помічник Гуовея вже провів успішні випробування транспортного засобу. На водному велосипеді він переплив річку завширшки у 1000 м і повернувся назад. Ця подорож зайняла близько 30 хвилин. Винахідник планує випустити свою новинку на ринок. За словами інженера, амфібія коштуватиме близько $ 88.

Нагадаємо, два роки тому 21-річний житель британського Стокпорта Філ Брідж створив перший в світі робочий прототип картонного велосипеда. Ця розробка, упевнений британець, дозволить зробити велосипед популярнішим засобом пересування. Насамперед, за рахунок дешевизни. Транспортний засіб здатний витримати велосипедиста вагою до 76 кілограмів і не розвалиться під час дощу.

РБК

Зараз ви читаєте новину «У Китаї винайшли водний велосипед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути