Ексклюзиви
вівторок, 11 листопада 2008 08:56

У Китаї офіційно визнали інтернет-залежність хворобою

У Китаї офіційно визнали інтернет-залежність хворобою
Китайські лікарі офіційно визнали інтернет-залежність хворобою. Для неї розроблені діагностичні критерії і рекомендації по лікуванню, а психіатричним клінікам наказано надавати допомогу пацієнтам з цим захворюванням. Така ініціатива викликана збільшеним неспокоєм з приводу психологічних проблем на грунті зловживання інтернетом.

Визначення захворювання і його діагностичні критерії були розроблені співробітниками Пекінського центрального військового госпіталю по матеріалах 1300 "проблемних" користувачів інтернету. Симптоми залежності включають непереборне бажання увійти до мережі, розумове або фізичне виснаження, дратівливість, порушення сну або концентрації уваги.

Відповідно до нових діагностичних рекомендацій, інтернет-залежною визнається людина, яка проводить в мережі не менше шести годин на день і у якого спостерігався щонайменше один з симптомів залежності протягом попередніх трьох місяців.

За словами експерта з госпіталю Тао Жаня (TaoRan), що розробив рекомендації, 80% залежних виліковні. Курс лікування продовжується близько трьох місяців; у чому конкретно він полягає, сказано не було.

Як показали попередні дослідження, інтернет-залежністю страждає близько 10% китайських користувачів інтернету у віці до 18 років, 70% з них - чоловічої статі. За оцінками Китайського інформаційного центру мережі інтернет, в 2007 році налічувалося 210 мільйонів китайських користувачів усесвітньої мережі, приблизно половину цього числа складають люди у віці від 18 до 30 років, повідомляє Медпортал.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї офіційно визнали інтернет-залежність хворобою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути