Ексклюзиви
вівторок, 06 травня 2008 12:18

У Кашмірі п"явками лікують сліпоту (ФОТО)
5

В історичній області Індії Кашмірі лікарні використовують п"явок як частину своєї лікувальної терапії. За допомогою п"явок лікарі лікують хворе серце, артрит, подагру і хронічні головні болі.

Пацієнти, яким не допомогла традиційна медицина все частіше звертаються до цього народного методу. Лікар, який очолює цюпрограму запевняє, що за своєї практики він бачив "дивовижні результати".

П"явок широко використовували в медицині ще наприкінці 19-го сторіччя.

Лікарні Кашміру, що використовують п"явок, наслідують традиційну систему медицини унані, що походять від стародавньої Греції і признається Індійським міністерством здоров"я.

Пацієнт в унані-лікарні міста Сопор, Абдул Разак Мір, говорить, що він страждав від хронічного головного болю і застуд протягом двох десятиліть, що негативно вплинуло на його очі.

"Традиційна медицина не в змозі вилікувати мене", говорить він. "Я дуже сподіваюся, що терапія п"явками допоможе мені."


Лікар Насир Ахмед очолює три лікарні. Він говорить, що минулого року як мінімум 200 пацієнтів вилікував за допомогою п"явок.

Він описує п"явок, як "дивовижних лікарів" і "фармацевтичну фабрику з виготовлення багатьох ферментів".

Згідно з його словами, у слині п"явки є більш ніж 100 біо-активних субстанцій, які надходять в тіло пацієнта, поки вона висмоктує його кров.

Останнім часом на Заході також відновився інтерес до п"явкотерапії. Зараз проходять нові дослідження впливу такого лікування на пацієнтів, але науковці ще не мають достатньо аргументів для використання п"явок, повідомляє BBC

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «У Кашмірі п"явками лікують сліпоту (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути