середа, 28 серпня 2013 09:47

У іспанському місті Буньоль розпочинається фестиваль Томатіна
20

Фото: Фото: bigpicture.ru

Сьогодні в іспанському містечку Буньоль, недалеко від Валенсії, проходить щорічний фестиваль Томатіна, відомий також як "битва томатів". Томатіна триває тиждень і включає в себе музичні номери, ярмарок, парад, танці та салют. Однак кульмінацією свята, безсумнівно, є вуличні помідорні баталії, що проходять в середу. Щороку в цьому помідорному божевіллі беруть участь десятки тисяч іспанців і гостей країни, і використовується більше 100 тонн томатів.

На час боїв, що тривають кілька годин, закриваються майже всі бари, кафе, ресторани і будь-які громадські місця міста, а на вікна та двері навішують спеціальні пластикові щити.

У день свята у Буньолі встановлюють портативний душ і відкривають пожежні гідранти, щоб після привести учасників і місто в нормальний вигляд. Після самої баталії площу відмивають, а потім ще кілька днів триває Томатний фестиваль, присвячений вліту, що завершується.

Зараз ви читаєте новину «У іспанському місті Буньоль розпочинається фестиваль Томатіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути