вівторок, 12 червня 2012 17:09

У Харкові заново відкрили пам'ятник м'ячу з автографом Блохіна

12 червня в саду ім. Т.Шевченка у Харкові було відкрито оновлений пам'ятник футбольному м'ячу - постамент із чорного граніту з крилами для освітлення та з бронзовим футбольним м'ячем діаметром 1,5 м. Важить монумент більше 2 тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів посміялись над наміром опозиції розкрити корупційні скандали навколо Євро-2012

"До 10-річчя Незалежності нашої країни на цьому місці, де традиційно більше ніж 80 років збиралися любителі харківського футболу, було прийняте рішення поставити пам'ятник футбольному м'ячу. Враховуючи, що саме в нашому місті свій 200-й м'яч у першості СРСР забив Олег Блохін, ми попросили його на цьому м'ячі зробити автограф. Пройшло більше 11 років, і м'яч необхідно було відновити", - повідомив Gazeta.ua, колишній віце-мер міста, а тепер ректор Харківської національної академії міського господарства Володимир Бабаєв.

Під час реставрації скульптура м'яча  трансформації не зазнала. Замінили лише постамент, провели нову електропроводку для освітлення пам'ятника, поставили нові лавочки та урни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шевченко закрив рота усім критикам" - П'ятов

Автограф Олега Блохіна залишили. Вчора у харківській фан-зоні подивитися матч збірної Україні, яку очолює Олег Блохін, прийшло 60 тисяч гостей та мешканців міста.

За логікою місцевої влади, тепер оновлений пам'ятник повинен допомогти голландцям у завтрашньому матчі з німцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Блохін ще жодного разу не був задоволений" - Воронін

"Я думаю, що голландці не зорієнтувалися і не прийшли до цього м'яча – тому програли. Якщо вони перед другою грою прийдуть до м'яча, у них буде шанс перемогти", - повідомив  заступник міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 Олександр Попов.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові заново відкрили пам'ятник м'ячу з автографом Блохіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути