середа, 03 березня 2010 15:06

У Франції будують найбільшу в світі сонячну електростанцію

У Франції будують найбільшу в світі сонячну електростанцію

Французький енергетичний гігант EDF будує найбільшу в світі фотогальванічну сонячну електростанцію на колишній базі ВПС НАТО.

Електростанція займає 415 га в околицях міста Мец на сході країни. Проектна потужність об"єкта складає 143 мВт. Цього достатньо для забезпечення електроенергією міста з 62 тис. жителів.

На сьогодні найбільшою в світі фотогальванічною електростанцією вважається сонячна фабрика в Ольмеділье (Іспанія), яка виробляє 60 мВт. У США та Австралії зараз розробляється кілька проектів, які за своєю потужністю можуть перевершити і іспанське, і французьке підприємства.

Електростанція в Туль-Росьєре збільшить обсяг французької сонячної енергетики в чотири рази. Незважаючи на це, Франція все одно лише дихає в потилицю Іспанії та Німеччині, які виробляють 1 671 мВт і 1 505 МВт відповідно.

EDF відзначає, що рада б побудувати і більш потужну станцію, але у Франції важко знайти для неї місце. На питання, чому для нового проекту була обрана похмура Лотарингія замість безхмарного півдня, компанія відповідає, що уряд підвищив тарифи на електроенергію для населення в північних регіонах, щоб залучити інвестиції в енергетику.

На електростанції працюватимуть всього 15 чоловік.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «У Франції будують найбільшу в світі сонячну електростанцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути