вівторок, 18 жовтня 2011 14:58

У чеському музеї магії відвідують горище алхіміків та Будинок Фауста
7

Фото: Фото: www.ahaonline.cz

У чеській столиці з'явилась нова визначна пам'ятка - Музей алхіміків і магів старої Праги (Muzeum alchymist? a m?g? star? Prahy). Він розмістився в "Будинку в осла в колисці" (v dom? U Osla v kol?bce), пише Travel.ru.

Вважається, що саме в цьому будинку жив алхімік Едвард Келлі (XVI століття), який запевняв, що здатний викликати духів або ангелів у кришталеву кулю, а також перетворювати неблагородні метали на золото.

Король Рудольф II оголосив Келлі "Бароном королівства", але, не дочекавшись золота, наказав його заарештувати. Келлі помер в ув'язненні, вважається, що він загинув при спробі до втечі.

Експозиція музею розповідає про період правління Рудольфа II, про алхімію і відомих празьких магів, про таємничі місця чеської столиці та її околиць.

Відвідувачі зможуть також побувати в Будинку Фауста з діркою в стелі, через яку чорт нібито й забрав ученого, а на горищі - оглянути лабораторію магістра Келлі.

Зараз ви читаєте новину «У чеському музеї магії відвідують горище алхіміків та Будинок Фауста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути