понеділок, 08 серпня 2011 15:30

У Бразилії пройшла колективна церемонія розлучення

У Бразилії пройшла колективна церемонія розлучення

Відразу 70 бразильських подружніх пар взяли участь у колективній церемонії розлучення. Вона пройшла в муніципальному місті Арапутанга штату Мату-Гроссу в рамках державної програми "Доступна юстиція". Призначена програма в першу чергу для сімей з низькими доходами й має на меті забезпечити життя в правовому полі для всіх без винятку громадян. В Арапутанзі розлучитись безкоштовно змогли ті, чий сімейних дохід не перевищував 636 доларів.

Провести церемонію одночасного безкоштовного розлучення взявся суддя Жоржі Мартінс. Головна умова - розлучення повинне відбуватись за обопільною згодою при взаємній відмові від майнових претензій та позовів.

На фотографії, що потрапила в місцевий друк, всі учасники церемонії виглядали вельми задоволеними, і необізнаний читач ні за що б не подумав, яка процедура відбувається.

Тим часом у Бразилії розлучення - навіть, коли воно відбувається за обопільною згодою подружжя - за традицією вважається справою нешвидкою та недешевою. У зв'язку з цим в бразильських селах чоловік і дружина, коли почуття зникають, часто просто перестають жити разом і набувають статус "розлучених".

Однак з правової точки зору шлюб, що розпався де-факто, все ще зберігається де-юре. Більше однієї дружини (чоловіка) не сприймає католицька Бразилія поза законом.

За словами судді, спростити процедуру розлучення допомогла прийнята торік конституційна поправка. "Багато хто не знає, але тепер за обопільною згодою розлучитись можна вже на наступний день після одруження. Раніше від моменту подачі заяви про розлучення до розірвання шлюбних уз доводилось чекати рік або ж потрібно було довести в суді, що подружжя де-факто живуть порізно вже як мінімум два роки ", - пояснив юрист.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії пройшла колективна церемонія розлучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути