Ексклюзиви
четвер, 04 серпня 2011 17:15

У Білорусі відбудеться чемпіонат із сінокосіння

У Білорусі відбудеться чемпіонат із сінокосіння

У Березівському районі Брестської області в Білорусі відбудеться чемпіонат з ручного сінокосіння низинних боліт, повідомляють "Білоруські новини" з посиланням на "БелаПАН". Захід відбудеться неподалік від села Здітово 6 серпня.

Переможця змагання нагородять пилососом. Косар, який займе друге місце, отримає кухонний комбайн, а володар третього результату буде нагороджений вентилятором. Ті, хто продемонструє хороші результати, зможуть вирушити на чемпіонат Європи з сінокосіння.

Чемпіонат з ручного сінокосіння буде проводитись у Білорусі вже вчетверте. За правилами змагання, спочатку виступають команди косарів (по дві особи) - їм потрібно скосити траву на смузі завдовжки сто метрів. Після цього проходить косіння трави в одиночному розряді на дистанції довжиною п'ятдесят метрів.

2010 року в чемпіонаті з сінокосіння, спрямованого на розширення знань про процес ручної заготівлі сіна та навичок володіння косою, взяли участь десять команд з усієї республіки.

Низинні болота відрізняються розмаїттям трав. На таких болотах ростуть осока, болотний молочай, іриси, шабельник, калюжниця та інші рослини.

Крім Білорусі чемпіонати з сінокосіння проходять у Фінляндії та Польщі.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі відбудеться чемпіонат із сінокосіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути