четвер, 18 серпня 2011 11:14

Триколісний автомобіль на 660 км витрачає 1 літр бензину

Польські студенти створили надекономний автомобіль, здатний подолати 659 кілометрів на одному літрі бензину, повідомляє агентство Ассошіейтед Пресс. Назва Kropelka, що в перекладі на російську означає "крапелька", концепткар отримав відповідно до свого зовнішнього вигляду.

Триколісний автомобіль має вагу всього 40 кілограм і розрахований на перевезення одного пасажира. Завдяки маленьким габаритам машину можна переносити руками. Влада Польщі назвала концепткар Kropelka автомобілем майбутнього. За допомогою подібних машин можна буде вирішити проблему високої вартості палива, вважає віце-прем'єр країни Вальдемар Павляк.

Автор: Фото: pro100news.info
 

Найближчий аналог Kropelka - автомобіль польського виробництва PAKS, який споживає вдвічі більше палива. Одного літра йому вистачає на 300 кілометрів. Маса PAKS становить 130 кілограм.

За впровадження нових засобів безпеки Німецька автомобільна асоціація ADAC вручила розробникам цього автомобіля престижну нагороду. На європейському автомобільному екомарафоні, організовуваному концерном Shell, PAKS зайняв четверте місце в категорії "машини для міста" та третє місце в категорії "міські автомобілі з бензиновими двигунами".

У майбутньому автомобілі Kropelka і PAKS можуть запустити в серійне виробництво.

Зараз ви читаєте новину «Триколісний автомобіль на 660 км витрачає 1 літр бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути