четвер, 08 грудня 2016 14:26

Три заняття, що сприяють росту інтелекту та пам'яті - дослідження вчених

Три заняття, що сприяють росту інтелекту та пам'яті - дослідження вчених

Вчені переконані, що певні хобі роблять людину розумнішою. Після проведення досліджень виділили заняття, які найбільш сприяють набуттю нових навиків, знань та підвищенню рівня інтелекту. Про це пише My Domaine.

Спорт

Дослідження вчених Гарвардської медичної школи показали, що заняття спортом позитивно впливають на мозок. Під час фізичних навантажень виробляється молекула ірисін, що захищає нейрони. Підвищення рівня ірисіна провокує активацію генів, що відповідають за інтелект. Спорт також захищає мозок від дегенерації та покращує пізнавальну функцію.

Написання текстів, особливо від руки

В ході дослідження з'ясувалося, що написання текстів, особливо від руки, покращує роботу мозку, підвищує рівень інтелекту та розвиває пам'ять. Також письмо допомагає вирішувати проблеми, знаходити нові ідеї та краще запам'ятовувати інформацію.

Цікавість

На роботі мозку та розвитку інтелекту позитивним чином позначається цікавість стосовно будь-якої теми або предмета. Якщо людина відчуває цікавість, вона буде відкритою до вивчення інших тем, навіть тих, що мало цікавлять її і це, в свою чергу, дозволить розвивати інтелект.

Зараз ви читаєте новину «Три заняття, що сприяють росту інтелекту та пам'яті - дослідження вчених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути