Ексклюзиви
четвер, 19 жовтня 2023 11:56

Три причини, чому собаки їдять свої та чужі фекалії

Три причини, чому собаки їдять свої та чужі фекалії
Ветеринари пояснили, чому собаки їдять свій та чужий кал Фото: pinterest

Коли у собак з'являється звичка підбирати чужий або свій кал, це може свідчити про спадковий фактор.

Такі висновки зробили ветеринари після того, як зрозуміли, що відповідь криється в схожості тварини з вовком - тобто, тварина повторює за своїми предками, пише unian.

Ця собача звичка називається копрофагією. Досвідчені собаківники і лікарі називають кілька факторів, які можуть спровокувати таку харчову звичку.

Чому собака їсть фекалії

Нудьга

Якщо ваш пес нудьгує, не отримує достатньо уваги, мало грає і багато часу проводить один, він може почати поїдати фекалії. Тим самим тварина намагається привернути до себе увагу господаря - навіть таким варварським методом.

Суперництво

Деякі власники дорослих псів і цуценят не розуміють, чому собака їсть кал кішки. Насправді, причина криється в домінанті - не важливо, хто з'явився в квартирі першим, кожному з тварин важливо показати своє лідерство. В такому випадку собака починає знищувати фекалії кішки, щоб прибрати хоча б цю ознаку її присутності в будинку.

Враховуйте, що якщо на вулиці собака їсть котячий кал - наслідки будуть неприємними. У екскрементах дворових котів, як правило, є яйця глистів або дорослі особини. Вживаючи такі "ласощі", пес теж виявиться заражений паразитами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не так зі зграєю собак: оптична ілюзія, яка вводить у гіпноз

Голод

Ще одна поширена причина поїдання фекалій - банальна нестача їжі. Залежно від породи і від віку тварині потрібно різну кількість їжі. Саме тому ви, як господар, зобов'язані забезпечити собаку насиченим і різноманітним харчуванням. Якщо цього не зробити, тварина буде змушена добувати необхідні мікро - і макроелементи самостійно.

Якщо ваша собака їсть кал - чого не вистачає, з'ясувати неважко. У 99% випадків причина криється саме в незбалансованому харчуванні. Можна відвести тварину до ветеринара, щоб він провів діагностику і сказав, яких саме речовин не вистачає собаці. Відштовхуючись від отриманої інформації, фахівець випише найбільш ефективні вітаміни, щоб собака не їла кал, які заповнять баланс і допоможуть швидко відучити вихованця від шкідливої звички.

Помітили, що собака їсть кал - що робити не можна

Якщо ви не розумієте, що дати собаці від поїдання фекалій, крім "ременя", то запам'ятайте - бити тварину категорично заборонено. Як мінімум, тому що саме така поведінка часто стає причиною поїдання екскрементів.

Коли виходимо з дому, то покидаємо зачиненими своїх улюбленців. Щоб кіт чи собака не були голодні, насипаємо повну миску корму для того, що вихованець з'їв стільки, скільки потрібно, а решту залишив на потім.

На думку експертів, головне не скільки разів на день харчується кіт або кішка, а обсяг порцій.

Зараз ви читаєте новину «Три причини, чому собаки їдять свої та чужі фекалії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути