понеділок, 03 жовтня 2011 10:17

Трансвестити та інтерсексуали вимагають права служити в армії США

Трансвестити та інтерсексуали вимагають права служити в армії США

Громадські організації транссексуалів вимагають допустити їх до служби в армії США, при цьому надавши їм право не приховувати свою сексуальну орієнтацію. З таким закликом вони звернулись до президента Барака Обами, натхненні вже досягнутою перемогою - остаточним скасуванням заборони гомосексуалістам і лесбіянкам розкривати свою сексуальну орієнтацію в рядах армії.

Подібних прав тепер домагаються в армії і "трансгендери" - група, що включає в себе транссексуалів, трансвеститів подвійної ролі (любителів носити одяг, який традиційне суспільство розглядає як такий, що належить особам протилежної статі), гендерквірів (людей, які вважають, що, крім чоловічої та жіночої, можуть бути й інші статеві ідентичності), інтерсексуалів (людей з ознаками обох статей) та інших, пише газета The Washington Times.

З аналогічним закликом до президента звернулась і організація з правового захисту військовослужбовців SLDN, яка сподівається на підписання Бараком Обамою відповідного указу. У SLDN розраховували, що президент зробить це вже 20 вересня - в день припинення дії антигомосексуального закону Don't Ask - Don't Tell ("Не питай - не говори").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геї та лесбіянки зможуть "відкрито" служити у збройних силах США

На своєму сайті громадська організація, зокрема, вказує, що вже в 10 країнах транссексуалам дозволено відкрито служити в армії. Це Австралія, Бельгія, Великобританія, Ізраїль, Іспанія, Канада, Нідерланди, Таїланд, Чехія та Швеція.

Громадські діячі закликають Обаму піти шляхом президента Трумена, який заборонив в армії расову дискримінацію, збирають підписи під онлайн-петицією і попереджають, що можуть звернутися з позовом до суду.

Служба трансгендерних людей в армії заборонена не законом, а інструкцією Пентагону під назвою "Медичні стандарти для призначення, зарахування та призову на військову службу". Ця інструкція перераховує хвороби й фізичні вади, які визнані несумісними зі службою в армії. Серед них "Психосексуальні умови, що спостерігаються зараз або мали місце в минулому, що включають в себе (але при цьому не обмежені даними списком): транссексуалізм, ексгібіціонізм, трансвестизм, вуаєризм та інші статеві збочення".

Останній раз цю інструкцію оновлювали вже при Обамі - у квітні 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Трансвестити та інтерсексуали вимагають права служити в армії США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути