Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2012 13:56

Топ-10 найкращих інтернет-мемів 2012 року опублікували в мережі
12

Пошуковий портал Яндекс опублікував топ-10 найпопулярніших інтернет-мемів року, що минає. Інтернет-мемом у ЗМІ та побутовій лексиці називають інформацію або фразу, часто безглузду, яка здобула популярність у інтернет-середовищі і була розповсюджена в мережі усіма можливими способам. Мемом може стати фактично будь-що: починаючи від недолугого висловлювання відомого політика і закінчуючи дивакуватим відео-файлом або картинкою.

Пошукові портали, які наприкінці кожного року роблять спеціальний рейтинг за різними сферами інтересу інтернет-юзерів, зробили також рейтинг інтернет-мемів, які стали найпопулярнішими у 2012 році.

Топ-10 популярних мемів серед українських користувачів за даними Яндекс очолив кліп азербайджанських мейханістів та талишських співаків Інтігама та Ехтірама Рустамових "Ти хто такий, давай до побачення". Мейхана – це традиційний жанр народної творчості у Азербайджані, який в основі своїй має речитативне виконання тексту під одноманітний музичний супровід. Саме мейхана "Ти хто такий", яка має гостру соціальну тематику, неочікувано викликала у мережі небувалий резонанс і швидко стала популярним інтернет-мемом.

Друге місце займає відео "Ламай мене повністю", герой якого – Шайдабег Еседуллаєв, п'яний чоловік, який, сидячи у міліцейській машині, просить міліціонера "ламати його повністю" і усіляко над ним "знущатись". Міліціонер на відео питає у чоловіка, чи він не збоченець, після чого Еседуллаєв намагається викликати правоохоронця на чесний двобій.

Третє місце посів мем, пов'язаний із незвичайною артикуляцією прем'єр-міністра України Миколи Азарова, який під час свого виступу щодо закону про Держзакупівлі назвав попередній уряд "прошарком кровосісів". Як відомо, Азаров протягом усієї політичної кар'єри припускається грубих помилок в українській вимові, які часто стають об'єктами жартів серед українських користувачів.

Четверте місце посідає мем "покращення" - політично гасло провладної партії та президента України Віктора Януковича, яке набуло особливого емоційного забарвлення. Гасло "Покращення життя вже сьогодні" було одним з головних в кампанії Януковича 2010 року. І чим більшим стає розрив між словами і справами, тим більшу популярність отримує мем "покращення життя". Сьогодні так говорять практично про всі деструктивні ініціативи нинішньої влади.

Автор: Фото: zmicer-k.livejournal.com
 

П'яте місце посів мем "Жириновський". Епатажний російський політик Володимир Жириновський відомий своєю ексцентричною поведінкою та малопомітною політичною діяльністю. Мемом стали відомі жести політика, якими він користується завжди – чи то під час виступу у Держдумі, чи під час інтерв'ю для місцевого телеканалу. Вони стали візитівкою Володимира Жириновського. Текст до фото інтернет-користувачі добирають будь-який, актуальний у даній темі.

Автор: Фото: diary.ru
 

Автор: Фото: diary.ru
 

Шостим став популярний в Україні мем "Хату на кота". Він з'явився в мережі незадовго до появи відомого білборда у Дніпропетровську, на якому була зображена бабуся з котом та напис "Взнала, що внук голосував за "Регіони" - переписала хату на кота". Мем дуже швидко поширився в інтернет-просторі, незважаючи на те, що білборд проіснував недовго.

Автор: Фото: ukranews.com
 

"Не можна просто так взяти і …" - англійський мем, який став популярним в українському та російському інтернет-просторах. На малюнку зображений один з героїв кінострічки "Володар перснів" Боромир, який виконує характерний жест. Перша частина фрази на картинці звучить завжди однаково – "Не можна просто так взяти і…", другу ж придумують самі користувачі.

Автор: Фото: diary.ru
 

Ще одна фраза прем'єр-міністра Азарова потрапила у топ-10 відомих мемів, які походять із недолугих висловлювань відомих людей. Вона з'явилась після того, як Микола Азаров в одному з своїх виступів зазначив, що у економічній нестабільності України винні "папєрєдніки", а у подальших виступах Азаров неодноразово це слово повторював. У зв'язку з комічною артикуляцією голови уряду, слово поширилося в інтернеті.

Автор: Фото: forum.meta.ua
 

Інтернет-мем "Ми чекаємо на євро" з'явився після появи одноіменної соціальної реклами напередодні початку єврочемпіонату з футболу 2012 року. Так, незважаючи на появу відповідних білбордів, за усіма даними ЗМІ та самих громадян, Україна була погано підготовлена до прийому футбольних фанів та іноземних гостей, перш за все, у економічному та соціальному розумінні.

Автор: Фото: makeyourmeme.ru
 

Десяте місце посів ще досі актуальний мем "Обдовбаний лис". Фотографія незвичайного опудала лисиці за кілька днів встигла обійти безліч форумів і соціальних мереж, а також набула безлічі форм і різновидів. В Уанеті його називають "обдовбаний лис".

Автор: Фото: metronews.ru
 

Спершу фотографія опудала була виставлена його власником на продаж на інтернет-аукціоні eBay, за опудало просили усього лише 12 фунтів стерлінгів, але завдяки шаленій популярності мему, опудало лисиці було продане за 330 фунтів.

Автор: Фото: metronews.ru
 

Автор: Фото: metronews.ru
 

 

Зараз ви читаєте новину «Топ-10 найкращих інтернет-мемів 2012 року опублікували в мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути