пʼятниця, 21 вересня 2012 03:22

Бабуся, що зіпсувала фреску з Ісусом, вимагає за свою "роботу" грошей

Бабуся, що зіпсувала фреску з Ісусом, вимагає за свою "роботу" грошей
Фото ©AP

Іспанська пенсіонерка Сесілія Хіменес вирішила забрати у церкві в місті Борха, де вона до невпізнання відреставрувала фреску "Ecce Homo" ("Се людина"), частина отриманих від туристів доходів. Про це пише видання El Correo.

За наявними відомостями, нещодавно церкву, де знаходиться результат праці 80-річної Хіменес - Ісус Христос в образі пухнастого плюшевого ведмедика або, як вважають деякі ЗМІ, волохатої мавпочки, - почала стягувати символічну плату з "паломників", які бажають ознайомитися з оновленою фрескою. За чотири дні церкви вдалося заробити дві тисячі євро. Дізнавшись про це, Хіменес і її сім'я висловили обурення та почали пошук юристів, які допомогли б пенсіонерці відвоювати частину цих коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанська бабуся спробувала самостійно відреставрувати старовинну фреску і перетворила Ісуса на опудало

Сесілія Хіменес стала відомою по всьому світу після того, як відреставрувала в церкві в Борха фреску художника Еліаса Гаріса Мартінеса (твір датується кінцем XIX - початком XX століття). Після проведеної роботи зображеного на фресці Ісуса було вже не впізнати - він дійсно став походити на якесь волохате істота в безформною туніці.

Церква висловила обурення, але сама Хіменес заявила, що працювала на "Ecce Homo" з дозволу настоятеля. "Я б не взялася за таку роботу, не заручившись підтримкою пастора", - зазначила пенсіонерка.

Про результати праці Хіменес спочатку повідомила місцева преса, а потім історія "пухнастого Ісуса" була надрукована у виданнях в 160 країнах світу, включаючи Іран, Афганістан, Японію і Віргінські острови. Сама оновлена ??фреска стала інтернет-мемом - в Мережі з'явилися численні колажі та проекти, присвячені "пухнастому Ісусу".

Іспанські власті планували відреставрувати фреску, однак поки остаточне рішення на цей рахунок не прийнято.

Зараз ви читаєте новину «Бабуся, що зіпсувала фреску з Ісусом, вимагає за свою "роботу" грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути