понеділок, 30 липня 2012 15:14

Тернополянка зібрала вдома колекцію з 500 ангелів
11

Оксана почала збирати янголів з 8 років
Фото: Фото: Олена Дзік
Свою колекцію Оксана мріє презентувати у Зарваниці
На всі іменини дівчині дарують ангелів
Колекція почала активно поповнюватися 4 роки тому

24-річна Оксана Ковалишин із села Підзамочок Бучацького району Тернопільщини колекціонує фігурки ангелів.  Зараз має вдома аж 522 такі статуетки. Вони із різних матеріалів та різні за розмірами.

Свою колекцію дівчина розмістила у великій кімнаті одразу при вході у будинок. Ангелів поскладала на спеціально куплені для цього полички.

Як розповіла Gazeta.ua сама Оксана, свою колекцію почала збирати ще у восьмому класі.

"Ідея виникла, коли я грала ангела у шкільній виставі. Ангелів люблю через крила. А тоді мені причепили великі крила і я вперше подумала, як би добре було мати таку колекцію. Влітку того ж року родичка подарувала татові ангела, щоб узяв із собою у плавання. Потім тато подарував його мені. Батьки спочатку здивувалися, коли почули про мою ідею. Але підтримали", - сказала колекціонерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські ікони малювали на червоному тлі, а гуцульські натирали часником

Відтоді, за словами дівчини, їй дарують ангелів на всі дні народження та іменини.

"Колекція активно почала поповнюватися десь роки чотири тому. Усі знають, що я збираю ангелів. То друзі і знайомі навіть своїх мені віддають. Для мене новий ангел – це нові емоції. Я кожного підписую і всіх їх дуже люблю. Найоригінальніших завжди дарує тато. Він моряк, привозить їх з різних країн. Мій брат-близнюк Василь дарує найбільших ангелів, а старший брат Іван – найпозитивніших. Мама зі своїм колективом "Лемковина" по фестивалях часто їздить, то звідусіль з ангелами вертається".

З усієї колекції лише чотири ангели повторюються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раритетні видання про Київ виклали в інтернет

"Я до кожного стараюся підібрати пару. Був у мене ангел-ельф. Якось приснився і запитав: "чого всі мають пару, а я сам?". І після того сну несподівано розбився. Тримаю його в упаковці, бо клеїти не хочу, а викидати шкода. Ще якось маленька сусідка Іринка прибігла в гості і двох ангелів випадково розбила. То її бабуся натомість чотирьох з Італії передала. Більше жоден не бився. Навіть мій маленький племінник Максимчик, якому 1 рік і 4 місяці, знає, що їх треба оберігати", - зазначила Оксана Ковалишин.

Оксана мріє створити музей у вигляді крил неподалік духовного центру у Зарваниці, що на Тернопільщині. Туди хоче перенести усю свою колекцію, а сама планує займатися благодійністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лондонській галереї голі жінки зображають богинь з картин Тиціана

"Ще  дуже би хотіла зустрітися з людьми, які теж колекціонують ангелів. Чула, Асія Ахат має свою колекцію. Цікаво було би подивитися на її зібрання і поговорити", - усміхнулася дівчина.

Зараз ви читаєте новину «Тернополянка зібрала вдома колекцію з 500 ангелів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути