пʼятниця, 20 листопада 2009 12:11

Сучасна жінка щодня наносить на шкіру 515 хімікатів

Сучасна жінка щодня наносить на шкіру 515 хімікатів

Чи може прожити жінка без косметики? Навряд чи. Ще в стародавні часи пані прагнули додати своєму обличчю візуально привабливіший вигляд за допомогою різних засобів. Але якщо тисячу років тому дівчата користувалися виключно натуральними рослинними і мінеральними компонентами, то сучасна середньостатистична жінка щодня накладає на шкіру обличчя близько 515 різноманітних хімікатів

Як стверджують фахівці виробника косметичних виробів Bionsen, що проводили спеціальне дослідження, середньостатистична жінка користується щодня 13 косметичними продуктами для обличчя, більшість з яких містить більше 20 інгредієнтів. Парфюмерні вироби в середньому містять 250 хімічних речовин, а в деяких ця кількість доходить до 400.

Під час дослідження також виявилося, що середня кількість інгредієнтів в помаді - 33, в лосьйонах для шкіри - 32, в туші - 29 і в зволожувачі рук - 11.

Як пояснила експерт Шарлот Сміт, догляд за собою поступово перетворився з простого умивання в накладення зволожуючого і тонального крему, тіней, помади, туші та багатьох інших продуктів. При цьому косметичні засоби, що з"являються, виробники яких обіцяють "миттєвий і приголомшливий" результат, як правило, містять безліч інгредієнтів, які можуть при тривалому застосуванні призвести до небажаних ефектів.

Дійсно, довгострокові ефекти застосування багатьох з речовин, що використовуються у виробництві косметики, ніколи не вивчалися, тому не виключено, що вони можуть представляти певний ризик для здоров"я. Крім того, як показали попередні дослідження, третина жінок у віці до 25 років регулярно застосовують косметику, призначену для використання після 40 років, що шкідливо для їхньої шкіри, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Сучасна жінка щодня наносить на шкіру 515 хімікатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути