Ексклюзиви
вівторок, 20 червня 2017 23:28

Створили чудернацький прилад для зняття стресу, який поміщається в долоні
5

Спінер вміє відволікати думки і знімати стрес
Фото: bigpicture.ru
Спінер вміє відволікати думки і знімати стрес
Спінер вміє відволікати думки і знімати стрес
Спінер вміє відволікати думки і знімати стрес
Спінер вміє відволікати думки і знімати стрес

Спінер - це іграшка-антистрес, яка стала дуже відомою. Багато хто про них чув, але мало хто знає для чого вони призначені і які види бувають.

Автором винаходу стала 65-річна інженер-програміст Кетрін Хеттінгер. Її дочка страждала від аутоімунного захворювання, яке викликало синдром патологічної м'язової стомлюваності. Кетрін не могла грати з донькою, тому зібрала для неї іграшку з підручних матеріалів: газети і липкої стрічки. Це сталося в 1990-і роки. через три роки вона подала патент на круглий пристрій з єдиного шматка пластику, яке можна було обертати на кінчику пальця, і розіслала прототип виробникам іграшок, але ті відмовилися.

У 1997 році винахідниця отримала патент і почала виробляти іграшки самостійно, а потім продавати їх на ярмарках ремесел.

У 2005 році термін дії патенту закінчився, і продовжувати його Хеттінгер не стала: у жінки не виявилося зайвих 400 доларів.

В кінця 2016 - початку 2017 року спіннери знайшли шаленої популярності - спочатку на Заході, а потім і в Росії. У США це зараз найпопулярніша іграшка.

Класичний спиннер - це пристрій з трьох кілець і підшипника, що дозволяє конструкції легко обертатися навколо своєї осі. Користувач тримає пальцями внутрішню частину іграшки і розкручує зовнішню.

Спіннери роблять з латуні, нержавіючої сталі, титану, міді або пластику. Більшість з них можуть обертатися без зупинки одну-дві хвилини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ціну туристичного польоту на Марс

Це ще один простий гаджет, яким можна зайняти неспокійні руки: натискати на ньому кнопки, крутити ручки і диски.

Зараз спиннер рекламують як засіб допомоги людям, які відчувають занепокоєння або проблеми з концентрацією уваги. Кажуть, що він розвиває дрібну моторику і позбавляє від нервозності або стресу.

Зараз ви читаєте новину «Створили чудернацький прилад для зняття стресу, який поміщається в долоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути